
Mojito, margarita, daiquiri, cuba libre — niektóre drinki i koktajle stały się już prawdziwą klasyką, uwielbianą przez miłośników wyśmienitych, a przy tym przyciągających wzrok trunków. Ich ogromna popularność sprawia jednak, że trudno wyobrazić sobie, by były one w stanie czymkolwiek nas jeszcze zaskoczyć. W Colorfood udowadniamy, że jest to możliwe, a nawet najbardziej klasyczne propozycje mogą nie tyle zaciekawić zupełnie nową, nietypową formą, co wręcz stać się główną atrakcją eventu na setki uczestników. Organizujemy pokazy molekularne w postaci stacji live cooking, gdzie przygotowujemy najróżniejsze koktajle i drinki w nieoczywistych wariantach podczas rozmaitych konferencji, przyjęć, targów bądź spotkań biznesowych. Ty oraz Twoi goście będziecie mogli nie tylko poznać tajniki kuchni molekularnej, ale przede wszystkim samodzielnie spróbować jej efektów.
W Colorfood pasjonujemy się kuchnią w niezwykłym wydaniu, wykorzystując wiedzę z zakresu fizyki i chemii, a także nowoczesne, niestandardowe techniki kulinarne, by tworzyć niespotykane połączenia smakowe w niecodziennych postaciach. Oferujemy pokazy molekularne, których głównym tematem są nietypowe formy klasycznych drinków, tworzone między innymi przy użyciu suchego lodu oraz ciekłego azotu. W ramach stacji live cooking przygotowaliśmy wiele propozycji ciekawych drinków na bazie alkoholu, jak również kolorowych koktajli bezalkoholowych w różnych smakach — trafiały one w gusta nawet najbardziej wymagających, a przy tym natychmiast przyciągały wzrok.
Organizowany przez nas molekularny bar to zatem połączenie technik kuchni molekularnej z klasycznym barem, które znakomicie sprawdzi się podczas wszelkiego rodzaju eventów. Ty i Twoi goście będziecie mieć okazję, by skorzystać z nowych form drinków, shotów czy pianek, choćby w czasie:
Nasza stacja live cooking świetnie nadaje się na rozmaite wydarzenia, niezależnie od ich skali — od niewielkich imprez integracyjnych po międzynarodowe kongresy.
W ramach stacji live cooking w formie baru molekularnego tworzymy na bazie ciekłego azotu, suchego lodu lub przy pomocy technik sferyfikacji drinki w postaci sferycznego kawioru, spaghetti czy pianki smażonej na ciekłym azocie. Przygotowujemy również alkohol świecący w ultrafiolecie albo zmieniające kolor, dymiące próbówki. W ten sposób jesteśmy w stanie organizować atrakcje na rozmaite eventy, które na długo zapadną w pamięci uczestnikom, a tym samym mogą pomóc w budowaniu pozytywnego wizerunku organizatora.
Ten ostatni jest zresztą bardzo ważny dla naszych Klientów, z czego doskonale zdajemy sobie sprawę. Z tego powodu, oferując stację live cooking, stawiamy na elastyczność, na co pozwalają nam szerokie możliwości, jakie daje kuchnia molekularna. Jesteśmy w stanie spersonalizować kształty i kolory drinków, tak aby odpowiadały indywidualnym oczekiwaniom, przykładowo wpisując się w kolorystykę identyfikacji wizualnej Twojej marki. Możemy także dostosować przygotowywane trunki — wygląd, ale też smak — choćby do tematyki eventu albo specyfiki prezentowanego produktu. W ten sposób bar molekularny stanie się wyjątkową atrakcją korespondującą z charakterem całego wydarzenia.
Współpracując zarówno z przedsiębiorcami z różnorodnych branż, którzy samodzielnie organizują konferencje, targi, gale czy pokazy, jak i z agencjami eventowymi obsługującymi swoich klientów, stawiamy na elastyczność, profesjonalizm, a przede wszystkim — na dzielenie się swoim zamiłowaniem do kuchni w nowoczesnej formie. Dzięki temu nie tylko zapewniamy wyjątkową atrakcję na eventy, jaką jest stacja live cooking w postaci baru molekularnego, ale też doskonały kontakt z uczestnikami wydarzenia. Zadbamy o to, by Twoi goście byli zadowoleni, zaskoczeni, a zwłaszcza dobrze się bawili. Zapraszamy!



Również alkohol świecący pod ultrafioletem czy zmieniające kolor dymiące próbówki.
Kształty i kolory drinków możemy spersonalizować.